bra blogg

bra blogg

en bra blogg tycker jag

Annonser

One thought on “bra blogg

 1. God fortsättning på det nya året, kajmal!

  På vad sätt är den bloggartikel, som du länkar till, bra?

  Vad bloggaren beskriver är ju högst privata och subjektiva upplevelser. Under LSD-ruset säger vännen, att mannen satt och stirrade i taket utan att säga något. Samtidigt upplevde mannen själv, att han följde sin vän till dörren och bad honom stanna kvar. Dvs två helt olika verkligheter.

  Visst kan det finnas parallella universa och verkligheter. Den sortens tankar är inte befängda i sig. Det befängda ligger däri, att olika parallella verkligheter påstås interagera med varandra i SAMMA universum i stället för att utspelas i var sitt universum.

  Synsättet/Påståendet att parallella verkligheter skulle kunna utspelas i ett och samma universum, på makronivå, saknas det empiriskt stöd för. På mikronivå, läs: i kvantvärlden, täcks dock alla dualiteter in. Men för kvantfysik gäller andra spelregler än för vanlig klassisk fysik (som avser och har bäring på verkligheten på makronivå). Jfr teleportation. Enstaka fotoner (elementarpartiklar) kan teleporteras. Men inte komplexa objekt.

  En människa anses bestå av 10^28 atomer – dvs 10.000 biljoner biljoner ”byggstenar”.. Samtliga tänkbara dualitetsinställningar i alla dessa atomer och deras subatomära partiklar måste vara kända/definierade, annars blir teleportationen på makronivå ett fiasko på så vis, att ”originalkopian” kommer att sakna viktiga egenskaper som finns hos ”originaloriginalet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s