dna koder

dna koder

det påminer om drogismen jag har skrivit om

Annonser

2 thoughts on “dna koder

 1. Handlar inte drogismen om NY(TILLKOMMEN) ordergivning på genetisk nivå?

  Denna nyhet vill snarare göra gällande att generna styrs på två olika ”nivåer”. Dels kan gener få order att producera ett genspecifikt protein. Dels kan det utgå order om vilka gener som ska vara påslagna (i läge ON) eller avstängda/avslagna (i läge OFF).

  Det finns väl all anledning att tänka sig att den ena ordernivån är sprungen ur den andra. På så vis att en gen som är proteintillverkande inte kan hålla på i all oändlighet, utan uppehåll. Den måste alltså kunna stängas av, tillfälligt, när proteintillverkningsvolymen nått sitt mål.

  Och kan genen stängas av tillfälligt är steget inte långt till att det uppkommer, med evolutionens hjälp, en ordernivå nr 2, som bestämmer vilka gener som ska befinna sig i läge ON eller OFF.

  Drogismen förutsätter väl att någon har så att säga ympat in några extra kommandon i vårt dna i syfte att kontrollera oss.

  I vetenskapliga sammanhang gäller regeln att om två förklaringshypoteser samtidigt gör anspråk på att vara sanna, bör man välja den med den enklaste förklaringsmekanismen som huvudspåret.

  Om man tror på evolutionen, ter sig dess förklaring (se mitt förklaringsförsök här ovan) som ”enklare”. Det säger ju sig självt att en gen inte kan hålla på med att producera ett visst protein dygnet runt 365 dagar om året. Det måste finnas en mekanism som kan gasa, bromsa eller rent av tillfälligt stänga av proteintillverkningen. Eller tycker du att den förklaringen låter orimlig, kajmal?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s