samtal med min guid kamjal

1 och 2 oktober 2009 midnatt jag ligger och drömmer när jag vaknar med ett ryck. Går upp och tittar på klockan. 5 minuter i tolv . har vaknat vid tolvslaget som vanligt. Går och sätter mej i stolen i tv rummet . Känner mej lite orolig och tänker att det är andarna ute på gården. Sen tänker jag på kamjal och att det är nog hon som väcker mej varje natt. Så hör jag från övervåningen ”var lugn” det är kamjal, så säger hon efter en stund ”jag är kvar” så sitter jag en stund, sen går jag och lägger mej. Hör kamjal efter en stund. ”jag kommer ner i natt” så efter en stund. ”sätt dej i stolen” så sitter jag några minuter. Så hör jag hon i rummet ”jag är en ande” så går det en stund så säger hon. ”i morgon är det lördag examen, jag har varit här i sex år” en stund senare säger hon. ”du är underlig” det första samtalet vi haft på länge tänker jag samtidigt som jag skriver ner det då” hostar” hon till nu på övervåningen . jag har skrivit till gahella och sagt att du är här säger jag . ”har hon varit här” frågar kamjal. Ja säger jag, för en vecka sedan. Så skriver jag på ett pappersblad fredagen 2 oktober. ”oktober ” svarar kamjal på övervåningen det hörs som rösten kommer från gahellas säng. Hon är nere igen tror jag. Jag känner på vänstra foten d, då och då gåvan jag fick av henne för ett par år sedan. ”det är mycket kvar” säger hon. ” har du ljuset” frågar hon? Och jag känner den gamla beröringen på hjässan. Jag förstår inte säger jag . ”viknes” säger hon. Så säger hon , ”jag tror” flera gånger efter varandra, och det hörs som rösten försvinner långt ut upp i luften ovan huset. Nu säger en annan röst, ute i hallen. ”kämpa karlegon” så tystnar det jag sätter på tvljudet, och tar en kopp kaffe. ”han var lugn” hör jag kamjal säga ovanifrån . När jag står i köket och dricker kaffe. Så skruvar jag upp volymen på tv, och går och lägger mej för att vila. Det har tagit på krafterna att prata med hon.Image

Annonser

2 thoughts on “samtal med min guid kamjal

 1. Detta utspelades för fyra år sedan (i början av oktober 2009). Sedan dess vill jag minnas att du berättat, att Kamjal har tystnat, kanske rent a lämnat dig. Är denna minnesbild korrekt?

  Jag skulle uppskatta om du ville berätta om hur Kamjal har interagerat med dig de senaste fyra åren. Dyker hon fortfarande upp då och då? Hur motiverar hon sin frånvaro för dig?

  Vem kan den där ”Viknes” vara? En människa eller vad? Har du funderat däröver? Vad har du i så fall kommit fram till?

  Kamjal hade den gången, oktober 2009, varit hos i i ca sex år. Det måste väl rimligen innebär att du är en mycket viktig kontaktperson för henne, ty stannar hon hos dig, kan hon väl knappast samtidigt befinna sig på andra ställen, hos andra kontaktpersoner. Eller?

  Varför, tror du, är du som bor i lappländsk ödebygd och som är blyg samt, enligt egen utsago, kass på engelska så värdefull för Kamjal? Vad har du som andra potentiella kontaktpersoner saknar, tror du?

  • alla har en skydsguide även kallad skydsängel, kamjal var min……….hon är tillbaka pratar då och då,jag har fått en fysisk kontakt med henne på min kropp….you are lucky sa hon …senast igår använde jag det mot obama, som när han talade kände jag beröringar på min kropp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s