välsignelsen

jag låg vaken i sängen nere i byn för många år sedan, jag såg en mörk skugga i rummet mot dörröppnngen uti hallen jag tror det var palien,…du är välsignad sa hon,      jag var sur oh svarade nej jag är inte värdig, ge den åt marinne istället    marinne en bekan fästmö till en kusin för många år sedan, fick senare reda på att hon var religös, rungde min kusin i vilhelmina en präst för något år sedan och frågade efter henne han visste inte men trodde hon var missionär i nigeria…………….för många år sedan när jag flyttade hem från stockholm, sökte jag som volontär, och fick svar att jag blivit uttagen som volontär till ett vägbygge i nigeria, men jag behövde en sponsor och hade ingen så det blev inget av…………….i varjefall   när jag sagt nej till välsignelsen, så fick jag svar av palien……du får problem  en vecka senare blev jag förd till psycket  en vän hängde sig och någon anmällde mig för att dom trodde jag skulle göra samma sak det blev polis eskort till skellefteå, jag var den sista som han umgicks med vi tog en tur genom byn för att hälsa på vänner, men på flera håll fick jag tiil svar, du får komma in, men per får vänta uti bilen,jag har liksom blivit sista anhalten för många vänner

i vinter hände det igen, jag hörde en röst i tvrummet.  ”du är välsignad”  den här gången tackade jag och tog emot välsignelsen.

Annonser

6 thoughts on “välsignelsen

  1. Låter sorgligt och otäckt det där med att du, som du skriver, blir sista anhalten för människor, innan de tar sig av daga. Tror du att det kan ha att göra med att du tackade nej till välsignelsen från Palien?

    Har ditt liv ändrats nu sedan du tackade ja till det nya välsignelseerbjudandet?

  2. Vad tror du välsignelsen kommer att få för konsekvenser för dig själv? Dvs hur kan du märka, att du faktiskt är välsignad (och har tagit emot välsignelsen)?

  3. Men ger inte välsignelsen fler fördelar än så? Jag tänker på saker som kanske evigt liv, garanterat andligt liv, förmåga att teletransporteras och liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s