ljusstark meteorit

såg en enorm meteor vid 10 -tiden igår kväll, det var fortfarande ljust så det var verkligen en så kallad ljustark meteorit. hörde det skrattade till i luften , så undrar om det inte var alienblenda som ordnat till någonting ( det var en speciell dag igår) den for en bit från huset nästan vågrätt, och det lossnade flammande bitar under färden.  jag fågade om det var de, vi ordnade en grej svarade alienblenda.

Annonser

9 thoughts on “ljusstark meteorit

 1. Men om din meteorit ”for en bit från huset nästan lodrätt”, kan det väl inte ha varit samma meteorit som ST och DN berättar om? Den sistnämnda meteoriten syntes ju en bit in över gränsen till Norge, skriver Clas Svahn i sin artikel i DN.

  Lodrätt betyder väl att den höll på att störta ned mot jordytan? Hur kan då en meteorit som störtar i dina trakter synas även i Norge? Hur många mil är det från där du bor till norska gränsen?

  Alltså: Jag betvivlar inte att du såg en meteorit. Men din beskrivning av dess färdriktning, att den föll nästan lodrätt, måste rimligen betyda att dess rörelsebana INTE var åt det vågräta hållet till. Eller vad menar du med ett ord som ”lodrätt”?

 2. Oki, ja då förstår jag.

  Ibland kan sådana här meteoriter även uppfattas ljudmässigt, dvs inte enbart uppfattas som ett ljusfenomen. Ljudet färdas dock med långsammare hastighet än ljuset och når därför observatören senare än ljuset gör.

  Det KAN således ha varit ett sådant ”ordinärt” ljud, som en meteorit ger ifrån sig, som du uppfattade som att Blenda skrattade.

  Vad var det för speciell dag? Fyllde du år? Grattis i efterhand från mig isf, kajmal.

  • nej det var inget ljud av meteoriten………skrattet var efteråt och tydligt.vi hade en dialog…………det händer mycket på det personliga planet, det var ett avgörande igår senare när jag lagt mig pratade vi om den igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s